· 

Creatieve duizendpoot

Mijn naam is Joyce van Dooren-Gaarthuis geboren in 1982 in Amsterdam en opgegroeid in Almere. Inmiddels woon ik alweer bijna 10 jaar in het Drentse dorp Dalen met mijn man Jorg en onze zoons Duuk (2016) en Raf (2018). 

Hoe het allemaal begon?

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik creatief bezig. Zoals mijn moeder altijd zegt: "Je zat te kleuren vanaf het moment dat je een potlood vast kon houden." In mijn jeugd knutselde ik wat af, niet alleen ieder kleur- en tekenboek werd vol getekend, maar ook met knippen en plakken kon ik mij uren vermaken. 

 

Toen ik 10 jaar was begon mijn moeder samen met haar zus een hobbywinkel en dat zorgde ervoor dat ik met vrijwel iedere denkbare creatieve hobby in aanraking kwam. Ik kan wel zeggen dat dit spekkie naar het bekkie was. Want iedere middag na school en op bijna alle zaterdagen, zat ik midden in de winkel aan de grote hobbytafel te knutselen. 


Ondanks mijn grote liefde voor de creativiteit besloot ik na de middelbare school "gewoon" te gaan studeren. Na een studententijd van een kleine 10 jaar en twee diploma's verder, probeerde ik een "echte" carrière op te bouwen. Maar het creatieve bloed gaat waar het niet gaan kan en toen ik in 2013 voor de liefde naar Drenthe verhuisde, was dit de uitgelezen kans om mijn eigen bedrijf te beginnen, Atelier JMG was een feit.  

Atelier JMG

Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan met het ontwerpen en maken van viltfiguren, inrichten van seizoentafels en werken met natuurlijke materialen, vond ik het tijd om de zelf ontworpen patronen en pakketten op de markt te brengen. In de loop der tijd zijn er steeds meer unieke ontwerpen bijgekomen en is het assortiment materialen verder uitgebreid. 


Leesatelier

Zo'n 10 jaar geleden ontwierp ik Pim en Tim Paddestoelentweeling en het Paddestoelhuis. In mijn hoofd groeide in de loop der jaren een verhaal... Een stuk van dit verhaal en de door mijzelf getekende illustraties staan inmiddels op papier en worden via mijn andere atelier, het Leesatelier, in boekvorm uitgebracht.


Bloggen

En alsof dit nog niet druk genoeg is, heb ik begin 2022 besloten een blog te gaan schrijven. Er is zoveel te vertellen over allerlei creatieve onderwerpen. Ik vind het heerlijk om te schrijven, mijn gedachten en ideeën te ordenen en dit met mijn lezers te delen. Ik hoop dat ik jullie met mijn creatieve hersenspinsels kan verblijden en sta altijd open voor suggesties en verzoeken. 

  

Liefs Joyce 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  gineke geertsma (zaterdag, 05 februari 2022 14:20)

  wat kun je leuk schrijven !!
  ik heb verschillende ontwerpen van je gemaakt o.a.hetpaddestoelenhuis die naar de vrije School Almelo is gegaan waar onze dochter 30 jaar voor de klas heeft gestaan en nu directeur er van is
  het is erg leuk om te lezen wie jmg is

 • #2

  Yolanda van Alff (zaterdag, 05 februari 2022 15:57)

  Een leuke blog en zo leuk dat je al van jongs af aan creatief bezig bent. Toen ik op de lagere school zat was er handwerk les en dat had mijn hart gestolen. Veel succes